3 månader

Idag är det den 26 november vilket innebär att vår lilla guldklimp blir 3 månader och mycket har hunnit hända på den tiden. Det går i en rasande fart och jag tycker att hon utvecklas varje dag. Det bästa Ines vet just nu är när hon får stå upp när vi håller henne, eller sitta så hon kan titta på omgivningen. Hon är väldigt nyfiken och alert. Det enda stället hon gillar att ligga på är på skötbordet där hon kan titta på sina dansande prinsessor annars gillar hon inte alls att ligga ner.
1
Vi försöker träna nacken varje dag genom att lägga henne på magen en stund och om hon är på bra humör trivs hon väldigt bra. Hon säger ifrån högt och tydligt om något är fel men gråter mestadels bara när hon är hungrig. När jag ammar henne har hon börjat släppa bröstet för att checka läget runtomkring så ibland måste jag lägga en filt över för att hon ska kunna äta i ro. Hon har börjat intressera sig för leksaker men det bästa är att vi håller i dem så hon bara kan bita på dem.. hon håller ingen längre stund i sakerna och när hon väl tappar dem så tar hon inte upp dem igen. På babysittern slår hon på sakerna och tar tag i dem och stoppar dem i munnen – något mer som åker in i munnen väldigt ofta är handen och fingrarna för nappen är inte det minsta intressant.

Jag var väldigt tydlig innan Ines föddes att jag inte skulle bli en mamma som tillät Iphone eller liknande i tidig ålder och i så fall använda kunskapsappar. Men gissa vad, nu har vi hamnat där och Ines älskar att titta på teve och kan sitta och prata/skratta åt teven…. jaja, nu tänker jag att det inte är hela världen för ibland är det skönt att kunna sätta henne där en liten stund.

Sömnen tycker  jag har fungerat bra sedan Ines föddes – det var lite i början då hon alltid ville ligga på mitt bröst och sova men såhär i efterhand var det väldigt mysigt. Jag inser att jag hade lite för bråttom med allt när hon var nyfödd – allt skulle fungera på en gång men det är alltid något man lär sig och jag förstår att det är lättare andra gången, om det blir någon vill säga. Nu sover hon ofta 6 timmar i streck innan hon vaknar och vill äta, sedan brukar hon somna om igen och sover numera hela nätterna i hennes vagga.

Jag känner att jag har vuxit in i mammarollen och känner mig väldigt trygg och säker. Jag har så himla svårt att förstå att hon har varit såhär liten men all tid har sitt. Allt är lika underbart, när man får ett leende tillbaka av pluttan smälter man.♥11
3 månader gammal.♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.