Lussefirande och sammandragningar i vecka 27

Jag älskar att vi har möjlighet att gå till öppna förskolan. Det är väldigt mycket lättare för mig att ta mig dit än när vi ska leka själva i lekparken. Dessutom är det en lyckostund för Ines att få träffa andra barn och vuxna att leka och prata med, för mig med. De senaste gångerna har hon dragits till målarrummet efter sångstunden där hon kan leka med play-do(aningen för liten då hon vill stoppa allt i munnen), plaska med vatten och måla med fingerfärg och penslar. Måla med pensel är poppis men det är minst lika roligt att iaktta vad andra gör men lite färg på pappret blir det, och en del på mig också.

Idag var det luciafirande på öppna förskolan och jag anade innan att det skulle vara smockfullt med folk men tyckte ändå att det var värt att gå dit för lite julmys. Det var julsånger, lussebullar, glögg och som jag anade ganska mycket folk. Söta små tomtar, stjärngossar och pepparkakor. Jag gjorde ett försök att ha glitter på lillans huvud men det varade typ 5 sekunder, så kul var det.

I eftermiddag har vädret tillåtit oss vara inne med gott samvete och slappa i soffan. Jag har sovit fruktansvärt dåligt de två senaste nätterna och har haft mardrömmar och jag känner att det tär på min energi om dagarna. Jag har mardrömmar om döden på alla tänkbara vis och vaknar svettig och ligger vaken och oroar mig för min omgivning och födseln i mars. graviditetsvecka 27
Det var ganska tur att jag inte hade mer inplanerat i eftermiddags för jag har haft ont i bebismagen. Sammandragningar i vecka 27. Jag tycker till och med att det syns ganska tydligt på bilderna att magen är hårdare än vanligt. Jag har velat lägga mig på golvet och gråta för jag har haft ont men mest för att jag är trött.. Jag försökte fiska barnvakt till morgondagen men det är inte så smidigt alla gånger när man inte bor i samma stad. Jag ska sova snart och försöka vara utvilad till morgondagen. Imorgon blir det lugnt tempo utan stress för att inte få sammandragningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.