7 månader

Idag blir Ines sju månader. Tänk att det var just hon som låg därinne och kom till oss. Så mycket som jag undrade som numera är en självklarhet.Gravid vecka 39Igår var vi på BVC och kurvan har planat ut men allt ser jättebra ut. Hon väger 7300g och är 66cm lång. Jag tänker fortfarande att Ines tillhör de allra minsta men det märktes tydligt på öppna förskolan idag att Ines är framåt och väldigt aktiv.

Hon sitter stadigt och är inte långt ifrån att sätta sig upp på egen hand. Hon har tagit sig fram på sätt som har liknat krypa i någon vecka tillbaka men idag, på sjumånadersdagen kröp hon första gången. Älsklingen min. Balansen sviker ibland och det har blivit en och annan vurpa men hon lär sig snabbt.

Sedan en månad tillbaka tar hon nappen och det är verkligen en lättnad och jag njuter till fullo av den bekvämligheten och lyxen. Det är otroligt skönt att bara kunna plutta in nappen när hon är ledsen. Hon kräver mycket fart och fläkt annars blir hon väldigt uttråkad men ibland, bara ibland kan man få mysa en stund med henne. De stunderna är de bästa i hela världen.

Jag har försökt att lära henne att äta puréer och barnmat men det har verkligen inte varit någon höjdare. Igår på BVC fick jag tipset att ge upp det stadiet och gå vidare helt enkelt så nu ska vi testa vanlig mat och se ifall det går bättre. Idag fick hon äta själv med fingrarna första gången. Jag matade först och när hon tröttnade så ställde jag tallriken framför henne så fick hon äta i sin egen takt. Det får ta den tid det tar och det får bli så stökigt som det blir när småbarn äter själva.. ;-)mamma bloggar mamma bloggarMin solstråle!

One thought on “7 månader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.