Gravid vecka för vecka 39

​Allt är verkligen suddigt i mitt huvud. Gravidvecka 39!? Det är på riktigt nu men jag känner mig fortfarande lika oförberedd. Allt är ett virrvarr och någonstans i det finns jag. Ska jag inte tagga igång snart? Peppa för att föda barn? Jag känner mig alldeles för trött för att föda och skulle behöva gå i ide först. Vakna utvilad. Det känns som att det är lång tid kvar till beräknat datum men bebis kan komma vilken dag som helst.

Jag har faktiskt varit orolig för att bebis skulle ploppa ut i helgen och tänkt tyst för mig själv att snälla bebis, stanna kvar i magen tills tisdag i alla fall. Sammandragningarna har känts mer men jag tycker bebis ska stanna i magen tills tisdag i alla fall, sedan är det fritt fram att titta ut. Idag när jag är ensam hemma ska jag passa på att vila och imorgon ska jag knipa dagen lång för då får hon inte ploppa ut.

Jag har mycket sammandragningar som håller i sig och strålar i ryggen. Det känns ungefär som förra gången innan vi åkte in till förlossningen men i en mildare grad. Skulle behöva ryggmassage titt som tätt. Det känns som att det blir mer och mer men jag tror faktiskt att det kommer att bli en gravidbild vecka 40 också.vecka 39Gravidvecka 39, 38+0

Det har varit mer rörelser i magen den här veckan, fortfarande lugnt men mer än de senaste veckorna. Jag känner mig så höggravid jag kan bli och ser fram emot att ha bebisen på mitt bröst. Jag ska inte säga att jag är trött på gravidmagen men den är i största laget för att kunna njuta. Det känns som att jag har haft ett öppet sår vid revbenet hela veckan och det gör förbaskat ont. Min näsa har varit täppt och blött under större delen av graviditeten och den här veckan har jag haft två omgångar med rejält näsblod. Ines har tittat konstigt på mig när jag har haft tussar i näsan och undersökt sin egen näsa mer än vanligt haha. Min lilla härmapa.

Graviditeten har varit väldigt påfrestande, gjort ont både fysiskt och psykiskt och dämpat mig för att jag är så trött. Jag har inte riktigt trivts med graviditeten men de små positiva bitarna väger upp som tur är. Ultraljud, sparkarna, lyssna på hjärtat m.m. Man står ut för att man vet att något gott väntar. Det ska bli skönt att bli av med magen och pussa på bebis istället. Kläderna glipar, sitter åt på fel ställen, är för små och osköna. I know, det kommer andra smärtor och problem när bebis är född men då är hon här och söta saker bedövar bra har jag hört.vecka 39Blodådrorna på magen har blivit väldigt tydliga(syns väldigt dåligt på bilden) och naveln putar ut men bara ibland. Jag tror att det är när jag har ätit eller när bebis ligger på ett visst sätt för ibland är den helt normal. Pigmentranden har hållit sig under naveln andra graviditeten men den är så pass svag att den knappt syns.vecka 39Jag har fått fler bristningar på sidan men det är verkligen inget jag stör mig på. Däremot tror jag att bristningarna på brösten kommer tillbaka vid amningen och dem kan jag vara utan. ”Kroppen är fantastisk som bär ett barn och bristningar är ett fint ärr” bla bla bla Nej, jag vill inte ha bristningar och små hängande taxöron efter mina graviditeter. Punkt. Nu är de helt okej storlek(har läkt lite mjölk i veckan), sedan blir det dolly parton på ett dygn typ och efter det blir det två mjuka säckar som matchar bullmagen bra.

Något annat som ska bli skönt att bli av med är mina fettvalkar på ryggen. Det är riktigt obekvämt när skinn som inte ska ”gå ihop” gör det. Jag trivs i min gravidkropp och känner mig som allra vackrast när jag är gravid MEN fettvalkarna… hoho. (Då säger mamma, men du har ju inga fettvalkar.. eh jo, här är härligheten, fotat på ett snällt sätt i miniatyr he’he). Saken är ju den att magen blir ju plural efter förlossningen så då får jag dras med valkarna framtill istället. Vilka världsliga problem..

Vi får se ifall bebis kommer i veckan, den som lever får se. Jag ska göra klart allting idag och förhoppningsvis kommer bebiskläderna som jag har beställt snart så jag kan packa ner dem i BB-väskan. Det är typiskt mig att alltid ha en to-do list med både viktiga och mindre viktiga saker att göra. Jag tror faktiskt att det är den som gör att jag inte riktigt kan slappna av och fokusera på det jag ska. Och helt ärligt, att jag inte vill ha en skottårsbebis. Nästa år skulle vi alltså fira henne idag fast hennes födelsedag är imorgon fast morgondagen inte finns nästa år. Det blir kaos i huvudet. Jag vill ha en riktig födelsedag men det är ju dessvärre inte upp till mig att bestämma.

2 thoughts on “Gravid vecka för vecka 39

  1. Finns ju värre saker än att födas på skottdagen. Njut av graviditeten som är kvar och er bebistid som ni har framför er. Jag hade gärna haft ett barn som är född på skottdagen än ett änglabarn om man säger så.

    1. Absolut, det finns alltid saker som är värre, de som har det svårare osv men jag kan inte utgå efter det för då skulle jag inte kunna önska eller göra någonting utan att känna dåligt samvete. Jag njuter så gott jag kan och hoppas att bebis kommer snart, än så länge finns det inga tecken på ett skottbebis :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.