Brahehus & Uppgrenna Naturhus

Idag hade vi planerat för en dag på Visingsö men när vi kom till Gränna var det tjockt med bilar och det var väntetid på att komma med en färja. Vi beslutade oss för att ta det en annan dag och besöka Brahehus och Uppgrenna Naturhus.

Ser ut lite som monopolhus eller fina bullerbyn.

Vi hade med oss picknick och åt på berget framför ruinen. Fantastisk utsikt, helt vindstilla och varmt. Vi fick helt enkelt nöja oss med att titta på Visingsö.
Mamma har velat åka till Grenna Naturhus så vi ringde och frågade ifall de ville göra oss sällskap. De kom precis när vi hade ätit lunch och barnen blev jätteglada.
Ester ger sig inte och föredrar att äta grus..

Mamma tog så fin bild på Ines och Ester, funderar på att skriva ut och göra tavla av den.

Jag tror aldrig att jag har varit i Brahehus tidigare, inte vad jag minns i alla fall. Det passade perfekt på vår lilla turistvecka runt Jönköping. Både barnen och vi var roade.
När vi hade tittat klart på ruinen åkte vi vidare.

och hamnade här för en fika i solen. Uppgrenna Naturhus!
Den där stilen. En chokladboll i näven och luta sig tillbaka. Livet på en pinne.
När vi hade fikat färdigt var det spring i benen. Perfekt att de hade ett smultronland med stora röda smultron. Ines plockade och jag hjälpte till(både att plocka och äta).

Efter fikat åkte vi vidare till ett naturreservat i närheten. En udda, cool och mysig strand. Det kändes nästan som en hemlig plats trots att vi inte var själva. Visar fler bilder därifrån imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.