Girabäckens naturreservat

På vägen mellan Brahehus och Grenna Naturhus såg jag en skylt där det stod Girabäckens Naturreservat. Jag tycker om att besöka olika naturreservat så jag sökte på hashtaggen på instagram(bästa sättet att se bilder på ett ställe tycker jag) och föll pladask! Dit måste vi åka.

Först gick vi på en mysig stig ned till vattnet. Det var broar och gångar under trädens grenar. Vi trampade på broarna för att skrämma bort trollet (Ines sjunger bockarna bruse ofta), lyssnade på tystnaden, tittade på larver, sniglar och plockade hallon. Ester åkte i vagnen ned men den skulle vi lämnat i bilen om vi visste hur underlaget var.
Vi kom fram till denna lilla pärla. Finare i verkligheten än på bild.
Barnen bytte om till badkläder och jag fick nöja mig med att dra upp byxorna eftersom jag inte hade packat badkläder. Det skulle jag verkligen ha gjort. Vättern var nästan blank, vindstilla och varmt. Vattnet där var jätteklart och det kändes nästan som vi var utomlands. Speciellt när vi hittade grottan, känns som ett typiskt turistmål när man är utomlands.
Grottan var vi (jag) självklart tvungen att gå ut till.

Vattnet var helt klart. Älskar det! Här skulle man haft en surfbräda att paddla på. Man kunde gå längs berget ut, det gick ned under vattnet och kändes som hård grå lera.


När vi hade kommit runt visade sig att det inte var mycket till grotta men det var häftigt.
Ines följde med ut, höll hårt i handen med skräckblandad förtjusning. Jag försöker vara så naturlig det bara går och visa att det inte är någon fara. Jesper har nämligen en förmåga att göra en höna av en fjäder när det kommer till småkryp och fiskar haha. När han dödar en spindel här hemma (när jag inte är hemma och kan göra det åt honom) går det nästan hål i väggen för han tar i för kung och fosterland. Älskar dig precis som du är min fina Jesper. pusspuss

Vi märkte dock att det lossnade sten från berget och Jesper var nära att få det på sig men det gick bra. fint va’re i alla fall.
Stranden var fylld av slipade, lena, runda, jätteplatta stenar.
När vi kom fram till bilen igen var klockan redan halv sex så då packade vi in oss och åkte hemåt. Jesper fick sitta bak mellan barnen så att de inte skulle somna. En väldigt lyckad dag.♥ Girabäckens naturreservat kommer vi helt klart åka till igen. Det fanns en grillplats och tillgång till ved så det är nog väldigt mysigt att åka dit för ett kvällsdopp och grillning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.