Gravid vecka 36

Vecka 36 är här och det är spännande nära nu! Men än får hon inte komma för jag vill ha lite semester först. ;-) Dessutom måste jag ta lite fler gravidbilder, jag har varit så dålig på det. :cry: Jag tror att det är ganska lugnt än så länge men man vet ju aldrig. På instagram under hashtaggen vecka35 ser jag att det kommer lite bebisar..

Det känns tydligt att det är slutet av graviditeten nu. I vecka 35 har jag känt att jag har blivit tjockare och att hela magen har förändrats. Magen är princip hård hela tiden och hon ligger med rumpan rakt ut/mitt på magen. Jag känner oftare och oftare ett tryck neråt och speciellt tydligt är det när jag böjer mig ner. Några gånger gör det faktiskt ont när hon bökar runt där inne, när hon är emot revbenen är det en mer molande värk men när hon är emot urinblåsan(eller vad sjutton det är haha, anatomin är inte mitt starka ämne) så gör det rent av ont. Med tanke på att det trycker neråt innebär det också att jag känner mig ännu mer kissnödig än vad jag har upplevt tidigare.

I tisdagsnatt hade jag väldigt ont i magen och låg vaken en timme ungefär.. kan inte minnas när jag sov en hel natt senast. På morgonen hade jag fortfarande ont i magen och då blev jag lite orolig. Jag tryckte på magen för att få svar från insidan och det var inga konstigheter och jag fick lite buffar tillbaka vilket lugnade mig avsevärt. Jag tycker bara det känns onödigt att ringa in för jag vet vad jag får för svar: ”det är normalt”.

Jag har även mått lite illa, inte alls mycket men tillräckligt mycket för att jag har lagt märke till det. Annars mår jag prima. Att det skulle vara jobbigt att vara gravid över sommaren är bara bullshit – det måste vara minst lika jobbigt(om det nu måste vara jobbigt) att snöra på sig vinterkängor och försöka täcka magen med stora vinterjackor..

BB-väskan är fortfarande inte packad men jag har börjat skriva en lista på vad jag ska ha med mig. Jag kan inte påstå att det är speciellt lätt att packa.. känns som att jag har skrivit en lista för att vara borta i två veckor typ och det hör ju inte till min drömplan direkt.
graviditetsvecka 36
Nu längtar jag efter måndag och nästa barnmorskebesök! Jag vill höra lillans hjärtslag men framförallt veta hennes position. Bilderna visar tydligt att hon ligger med rumpan ganska högt upp och rakt ut..

3 thoughts on “Gravid vecka 36

  1. Har börjat följa din blogg och det är så kul att läsa den för känner igen mig i så mycket av det du skriver :) Har själv bf den 20e augusti och väntar också en liten tjej :)

    1. Men åh vad kul! Då kanske vi får bebis samma datum. :-D hur känner du dig inför förlossningen?:-) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.