Gravid vecka 38

Idag går vi in i vecka 38, det är den magiska månaden augusti och 20 dagar kvar till beräknad förlossning. Hela året har vi längtat efter augusti och nu äntligen är vi här. Jag tippar på att lillan tittar ut under graviditetsvecka 38 eller nästa helg men det får vi se. :-D

Den här veckan har förvärkar och sammandragningar lugnat ner sig avsevärt från vecka 36 och det känns mer ”som vanligt” igen. Jag har sammandragningar och magen är fortfarande väldigt hård. Skinnet har verkligen börjat strama åt kring magen och det känns speciellt vid naveln och vid det högra revbenet. När hon trycker vid revbenet så bränner det på insidan och kliar på huden så jag försöker smörja med både olja och lotion även om jag är väldigt slarvig. På morgonen innan första toalettbesöket känns det som att magen ska explodera och det gör ganska ont.. men jag har ju ingen annan att skylla på än mig själv då jag är för lat för att gå upp mitt i natten.

Illamåendet kommer när jag är hungrig men går över så fort jag har ätit. ”Mensvärken” känner jag av framförallt i ryggen i samband med sammandragningar men det tror jag bara är ett tecken på att förlossningen närmar sig. Jag sover fortfarande dåligt om nätterna men det har varit skönt att vara i Tranås under en vecka då det är bredare säng här. :-)

Jag är och känner mig faktiskt väldigt klumpig nu. Jag trodde att jag skulle vara smidig hela graviditeten ut haha men nu är magen i vägen. Jag sitter som en man med benen brett isär och så fort jag ska resa mig är det skönt med lite hjälp. Man får ju inte vara dum heller utan det gäller ju att utnyttja att jag är gravid – Jesper fick minsann måla mina naglar i veckan, det njöt jag lite extra av haha! :-D

Lillan har varit väldigt aktiv den här veckan men jag tycker fortfarande att hon rör sig väldigt högt upp i magen. Rumpan putar ut rejält och jag har kunnat känna sparkar och rörelser ofta. Tidigare har hon mest varit på ”framsidan” av magen men nu i veckan har hon hittat ut på sidorna av magen så nu ser jag ännu tjockare ut. Det är dock väldigt mysigt när hon är på sidan för hon känns mycket tydligare. Jag retas hela tiden så när hon trycker ut en fot trycker jag in den och hon trycker ut den på samma ställe eller bredvid och så fortsätter det så tills hon ger upp. ;-)
graviditetsvecka 38
(Bilden är tagen i 37+5 då jag inte har varit hemma. Nyvaken med sovstreck)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.