Gravid vecka 39

Idag går vi in i vecka 39 så någon 38-bebis blev det ju inte. Jag försöker verkligen lyssna på kroppen för att få minsta lilla tecken på när det ska sätta igång men det är ju såklart omöjligt. :-D Det känns inte som att vi kommer gå till beräknat datum men och andra sidan är det faktiskt bara 13 dagar kvar till den 21 augusti så dit är det helt okej att vänta tycker jag, inte för att jag har så mycket val men än så länge har jag ”fullt upp” om dagarna och sysselsätter mig bra utan att bara tänka på bebisen.

I början av vecka 38 hade jag mycket sammandragningar men dem har lugnat ner sig igen. Jag har vaknat en morgon när jag låg på rygg och glömde bort för en sekund att jag var gravid(hur nu det är möjligt?) för det kändes så mycket som mitt gamla jag. Jag kände mig smal, smidig och smärtfri tills jag rörde på mig och såg magen haha.

Mensvärken kommer och går, mest smärta har jag i ryggen men den blir jag mest glad av för då känns det som att det är nära. Likaså när jag mår illa. Tröttheten har varit återkommande under hela graviditeten och kommer säkert hålla i sig tills det är över. Sedan kommer jag säkert vara trött för att vi har en liten skrikande bebis. ;-)

Både förra veckan och den här veckan har jag haft ont i armar och ben. Det har känts mest på morgonen och det känns ungefär som man har legat klämd och inte fått tillräckligt med blod. Det gör inte ont utan är mest jobbigt, ungefär som när en kroppsdel somnar. Så fort Jesper har masserat så har det gått över som tur är. Annars mår jag bra, jag är glad även om jag har haft lite pms-humör.. Jag är så grymt peppad över att föda barn! Jag vill åka in NUUU! :-D

Lillan verkar trivas bra i magen och som det känns nu så har hon inga planer på att komma ut. Som de flesta appar beskriver så har bebisens rörelser ändrat karaktär och det kan jag verkligen hålla med om. Den här veckan har hon låtit revbenen vara(så skönt!) och ofta känner man foten glida längs sidan på magen. Det är inte alls mycket sparkar längre utan man känner bara när hon flyttar på sig. Den här veckan har dessutom varit en riktig hicka-vecka. Nästan varje dag och flera gånger om dagen har hon hickat.
graviditetsvecka 39

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.