Gravid vecka 40

Ännu en vecka har gått och nu har vi kommit så långt som till graviditetsvecka 40! Jag kunde verkligen inte ana att vi skulle gå såhär långt med tanke på hur det kändes för några veckor sedan men det är bara gilla läget och hoppas på att vi inte går över tiden. Det är ju den här veckan vi har väntat på i 9 månader och nu äntligen är den här.

Jag känner hela tiden tecken på att det närmar sig, toalettbesöken är tätare och trycket nedåt kommer oftare. Ibland gör det ont men oftast njuter jag bara av smärtan då förlossningen känns lite närmare. Mensvärken i ryggen har också varit återkommande och den här veckan har det också varit oftare – det här är nog den enda gången ”mensvärk” är roligt att få, jag njuter till fullo! :-D

Illamåendet kommer och går och inatt mådde jag faktiskt väldigt illa, imorse hade jag kväljningar men inte mer än så. På kvällar/nätter/morgnar är jag väldigt hungrig och det tror jag framkallar illamåendet men det mesta försvinner när jag är mätt. Sötsuget har faktiskt lugnat ner sig avsevärt.. kan man föräta sig? ;-) Däremot suget efter kaffe… mmm vad jag är sugen på kaffe! Det har jag varit i några veckor nu men suget håller i sig. I vanliga fall tycker jag inte om kaffe och jag ska inte börja heller, det är bara ett dumt beroende som orsakar äcklig andedräkt.

Lillan rör sig fortfarande på höger sida av magen, oftast. Barnmorskan kunde också känna att huvudet låg mer till höger än vänster och jag har känt under hela graviditeten att hon har hållit sig till den sidan. Hon är väldigt livlig nu och rör på sig ofta bortsett från den kvällen vi var så oroliga. Jag tänkte att jag skulle försöka filma magen men så fort videofunktionen är på så slutar hon ju såklart.. ofta när det är varmt under täcket så rör hon på sig jättemycket och när jag tar av täcket för att filma så slutar hon. Nu kan man se foten förflytta sig så skinnet buktar ut och även om jag har sett det många gånger så slutar jag inte fascineras. Tänk att vi snart ska få känna och pussa på dem där små fötterna.♥

Tålamodet börjar tryta lite nu trots att vi inte har kommit till beräknat datum, kanske för att läkarens ord hela tiden kommer upp i huvudet om att hon trodde att bebisen skulle komma tidigare. Jag har gått på myterna och försökt få ut bebisen men ingenting har fungerat haha! Varje kväll känner jag mig laddad och varje morgon känner jag mig lite förvånad över att det inte har satt igång. Snart. Snart. Snart.

Jesper längtar också och hans tålamod känns ungefär som mitt ”KOM UT NUUU”. ;-) Igår innan vi somnade så sa jag att det är mindre än en vecka kvar till beräknat datum och då började han inse att hon snart är här haha! Jag kan inte säga att han blev chockad men reaktionen var ganska rolig.
Gravidblogg vecka 40

4 thoughts on “Gravid vecka 40

  1. Hej, jag har följt din blogg nu ett par månader. Bor oxå i Jönköping och våra graviditeter har varit rätt lika varann. Min bf var den 13e så ligger på 2dagar plus idag, spännande hur man känner i kroppen att det närmar sig och hur det förbereder sig. Vill bara önska lycka till när det väl är dax!

    1. vad roligt! :-) kan tänka mig att det är jobbigt när man går över tiden då man är så inställd på det beräknade datumet. Hoppas du får din lilla snart och lycka till! :-)

    1. Ja, det ska bli så himla mysigt! :-D haha, ne.. man vet ju aldrig. Jag tror inte heller på det beräknade datumet riktigt men jag vet inte vad jag ska tro heller;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.