Gravid vecka 41

Vecka 41 är här och uttrycket ”I väntans tider” passar väldigt bra nu. Det enda vi vill är att åka in till förlossningen och träffa vår dotter, gärna igår. Jesper är också väldigt otålig och det trodde jag faktiskt inte att han skulle vara, gulligt tycker jag. Människor runtomkring oss börjar faktiskt också bli otåliga och hör av sig, fullt förståeligt med tanke på vad vi har sagt.

Jag drar en djup suck.. försöker se det positiva med den här väntan men det är faktiskt svårt. Dagarna bara går och väntan blir större och mer olidlig varje dag. Vi har längtat så mycket efter 21 augusti och om den där läkaren kunde varit tyst om hon inte var säker på sin sak, för det är klart att det påverkar ens tankar när en läkare säger och tror att barnet ska komma tidigare..

Det är svårt att beskriva mina känslor, det är klart att jag är jättelycklig och allt det där men första gången i graviditeten känner jag mig lite bitter och tvär – det låter kanske konstigt. En dag över tiden är egentligen ingenting men nu känns det som vi har väntat i 1-2 veckor på att bebisen faktiskt ska komma.. Jag försöker sikta in mig på den 5 september men jag kan inte lura mig själv så pass och tro att hon kommer så sent(vilket är fullt möjligt puuuhh). Jag skulle verkligen behöva göra något roligt nu, åka iväg någonstans och tänka på annat.

Förutom denna enorma längtan mår jag trots allt bra, jag har egentligen ingenting att klaga över. Illamåendet kommer oftare nu och i söndags mådde jag illa från att jag vaknade till att jag la mig på kvällen. Jag känner av en början till kramp i båda ljumskarna då och då och får lite smått panik för det är inte lika lätt att hantera som i vaden. Med tanke på att lillan ligger så långt ner gör det lite ont att kissa vilket är typ min sysselsättning nu för tiden. ;-) Gravidkläderna börjar glipa även dem(hur gör dem som väntar fler bebisar egentligen?) men eftersom jag mestadels bara är hemma känns det inte som att det gör så mycket.

Lillan, eller lillen kanske.. jag har börjat tänka lite i andra banor nu, rör på sig flitigt om kvällarna och jag upplever att hickan är väldigt återkommande nu vilket känns ganska skönt så jag känner att hon lever och allt är som det ska. En morgon vaknade jag av att jag hade sovit helt på mage, hur det ens är möjligt haha. I och för sig har vi väldigt mjuk säng men det kändes ändå inte så bra.. magen var galet hård så det är nog inte att rekommendera i graviditetsvecka 40. :-D
graviditetsvecka 41
Det här får bli den sista vecka-för-vecka bilden i den här graviditeten… nästa vecka får det bli en bild på bebisen utanför magen..♥

4 thoughts on “Gravid vecka 41

  1. Haha, kan tänka mig att du själv måste blivit överraskad av att ligga på mage.. Måste sett gulligt ut i alla fall :-D Ja dör av nyfikenhet tills när man får veta vad som väntar för sötnos där inne. Kom ut nu! Puss :-)

  2. Jag kikar in här ett par gånger om dagen i hopp om att du inte ska uppdatera ;-) håller tummarna för er skull att bebisen vill titta ut nu! Har själv BF på måndag 25/8 och hoppas innerligt att slippa gå över tiden! Ska bli spännande att få se vem som döljer sig där inne! :-)

    1. haha det låter bra det. :-D Ja, hoppas du slipper gå över tiden – vi kan ju hålla tummarna för att vi får varsin bebis nu i helgen. :-D

  3. Jag menar ju såklart att jag väntar på att du inte ska kunna uppdatera bloggen för att ni är på bb istället ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.