Gravidfotografering

Gravidfotograf i Jönköping

 
 

I väntan på den lilla & allra, allra största kärleken

Wow, det växer ett liv inom dig. Ett liv som kommer få farfar att gråta och mormor att viska var godisskålen är gömd. Ett liv som redan har ett pickande litet hjärta och tio små fingrar och tår. Tänk att ni har skapat det som kommer betyda allra mest för resten av ditt liv. Ert barn, som kommer visa dig vad gränslös och oändlig kärlek är.

Graviditeten är minst sagt en speciell tid i livet med mycket känslor, nyfikenhet, oro, längtan och kärlek. Jag har en förkärlek till graviditeter och att få fotografera blivande mammor gör mig så lycklig. Jag vill ge dig minnen fulla av kärlek och förväntan som du kan titta tillbaka på och vem vet, kanske dela tillsammans med ditt barn i framtiden.

GRAVIDFOTOGRAFERING information


Skicka en bokningsförfrågan i formuläret längst ned på den här sidan. Du får svar på din förfrågan inom några dagar. När vi har hittat en dag och tid bestämmer vi gemensamt en plats för fotograferingen. Mina smultronställen är utvalda med omsorg som ger vackert ljus med natur som gör sig fin på bild.

Vi skapar minnen som aldrig bleknar
Innan fotograferingen har du tid att eventuellt byta om och vi piffar till det sista. Jag har ett litet urval med klänningar som du gärna får låna vid gravidfotografering hos mig. Om du är ovan framför kameran kan du slappna av och känna dig trygg med att jag kommer vägleda dig genom hela fotograferingen. Jag kommer finnas där och tala om hur du ska stå, vart du ska titta, hur du ska hålla dina händer osv om du vill det.

Partner och blivande syskon är givetvis välkomna för att vara med och skapa stämningsfulla och familjära bilder. För att ni ska få så mycket variation som möjligt i bilderna erbjuder jag att fotografera på två platser samt två olika ombyten.


Ju tidigare under graviditeten du skickar en bokningsförfrågan desto större är chansen att jag har tid det datum du önskar. De flesta bokar gravidfotografering runt graviditetsvecka 25-35.

Bokningsavgift
När bokningsavgiften är betald är det en bekräftelse på ditt bokade datum. Önskar du att dela upp bokningsavgiften eller slutfakturan är du välkommen att kontakta mig så löser vi det. Bokningsavgiften återbetalas inte men inkluderas i slutfakturan.

Jag är specialiserad på att fotografera gravida och förlossningar vilket innebär att jag kan behöva avboka en gravidfotografering med kort varsel om jag måste åka in till förlossningen. Om du skulle vara intresserad av ett datum under en period som jag har förlossningsjour kommer jag meddela dig om detta. Om jag avbokar din fotografering på grund av en förlossningsfotografering kommer du givetvis få en ny tid så nära det datumet som du hade bokat eller ett nytt datum som passar dig.

Fotografering på närliggande ort
Om du önskar fotografering på annan ort än Jönköping går det jättebra. En extra avgift tillkommer i form av milersättning på 30kr/mil.


Ljusets magi
Jag är mån om ljuset och den vackra omgivningen som varje årstid för med sig. Ljuset hjälper till att skapa magi i bilderna och därför spelar vädret stor roll när vi fotograferar. Jag fotograferar alltid i befintligt dagsljus och om det skulle vara opassande väder bokar vi in en ny tid. Gemensamt för platserna, oavsett årstid är att det är ljusa bakgrunder med inslag av naturen.

Gravidklänningar
Det är viktigt att du ska känna dig trygg och bekväm när du fotograferas av mig (okej, så bekväm man kan bli med eventuella kramper, foglossningar och allt som graviditeten kan bjuda på). Jag vill ge dig ett varmt minne och bilder som utstrålar dina känslor och energi. För att du ska få glänsa lite extra under fotograferingen har du möjlighet att låna gravidklänningar. Jag har med mig ett pop-up-omklädningsrum som du kan byta om i på plats utan att någon ser.

Partner & blivande syskon
Din partner och blivande syskon får givetvis vara med och omfamna den lilla familjemedlemmen i magen på bilderna. Det går alldeles utmärkt! Jag fotograferar hela familjen i början av fotosessionen då barnen förhoppningsvis är taggade och glada. Vi avslutar med dig och ev. din partner. Ett tips är att ha med någon som kan passa barnen så ni kan fokusera på er själva.

Kläder i ljusare färgskala
Ett annat tips är att ha matchande kläder (det behöver inte vara samma färger) i ljusare färgskala utan stora tryck. Jag hjälper gärna till och tipsar om klädkombinationer som passar bra ihop med min bildstil.


Dina bilder
Ungefär 1-2 veckor efter fotograferingen levererar jag bilderna till dig i ett personligt webbgalleri. Mys ihop er i soffan, titta igenom bilderna tillsammans och välj ut favoriterna i lugn och ro. Bilderna skickas digitala och högupplösta som du får använda fritt i sociala medier och utskrift. Bilderna får dock inte redigeras på något sätt t.ex. svartvitt eller med instagramfilter etc men du får gärna kontakta mig om du har något specifikt önskemål.

Om du inte kan bestämma dig
Det finns möjlighet att köpa till fler bilder än vad som ingår i paketet. Det är inget som du måste bestämma dig för innan utan det avgör efter fotograferingen när du har sett alla dina bilder.


Det viktigaste – glöm inte…
.. att vara snäll mot dig själv. Ställ inte så höga krav på hur du ser ut eller presterar. Du är bra precis som du är, just nu. Inte om, inte sen, nu. Kroppen gör ett fantastiskt jobb och skapar en helt ny liten människa inuti dig! Det är helt normalt att fötterna är svullna eller för all del hela kroppen. Ett extra väck här och där – det är 9 månader av så många år i ditt liv. Det är så de flesta ser ut bakom Instagram och tidningsomslag. Beröm dig själv och din kropp♥

Jag vill fånga dig precis som du är. Dina barn kommer uppskatta att ha bilder på sina föräldrar i framtiden, precis som du säkert hade uppskattat att ha på dina föräldrar. Tänk vad häftigt om våra mammor hade tagit professionella gravidbilder, det hade jag gärna velat se.

 


Gravidfotograf i Jönköping

 

Föreviga livets vackraste tid

Att bli mamma har alltid varit min största dröm. Ända sedan barnsben när jag lekte med mina osynliga barn, gosade med kompisars småsyskon och var förskolans lillfröken har jag varit fascinerad av det lilla livet. När det växer, sprakar och genom en urkraft landar i vår värld.

2014 och igen 2016 uppfylldes min största dröm. Då blev jag mamma till Ines och Ester. Efter att ha varit gravid och fött barn, visste jag instinktivt vad min nästa stora dröm var – att i bild fånga livets vackraste tid.

 
 

Vill du bli förevigad i en magisk fotoupplevelse?


Gravidfotografering bokningsförfrågan

Vad roligt att du är intresserad av att boka mig som din gravidfotograf. Graviditeten är en speciell tid i livet och värd att förevigas♥
Vänligen fyll i formuläret nedan och skicka förfrågan så återkommer jag till dig inom några dagar.

Jag fotograferar förlossningar och gravida i Jönköping