Graviditetskontroll vecka 34

Igår var vi hos barnmorskan på kontroll och allt såg bra ut. Utan att jag riktigt har förstått det själv börjar graviditeten lida mot sitt slut och det märks på vår dialog med barnmorskan då hon pratar väldigt mycket om förlossningen och speciellt tiden efter när vi har vårt lilla barn hos oss. Hon har frågat ifall vi har tänkt på preventivmedel haha och det känns liksom såååå långt borta att börja vara i dem tankarna nu.

Mina värden såg bra ut och likaså bebisens. Vågen visade 60kg(!) och det känns hmmm… jaa.. det känns helt enkelt. Det känns inte alls så mycket fysiskt men det är klart att jag inte känner mig liten och smidig längre utan mer stor och långsam. Det mesta känns psykiskt faktiskt, det känns lite konstigt att ligga 10 kg+ från startvikten och veta att den sista tiden går man upp ännu snabbare i vikt. Det känns absolut som att min självdisciplin försvann när jag blev gravid så jag hoppas att den kommer tillbaka när barnet är ute – jag vill ha tillbaka min envishet energi och styrka.

Hur som helst är huvudsaken är att både jag och bebisen mår bra och det gör vi ju. Bebisens hjärtslag vid den här kontrollen var 134 slag7minut och magen mätte 34. Ett skutt från förra gången helt klart. Det mest intressanta med den här kontrollen var när barnmorskan kände hur bebisen låg/ligger – jag tänker ju fortfarande att bebisen är ganska liten och slår kullerbyttor därinne men så är alltså inte läget. Hon rör sig i sidled i magen och putar ofta med rumpan rakt ut.  Bebisen ligger med huvudet neråt men är fortfarande rörlig.

Jag fick ta ett djupt andetag och sedan tryckte barnmorskan in händerna ganska långt ner på magen och kunde känna huvudet. Sedan fick både jag och Jesper känna – jag kände mest bara att det var hårt medan Jesper kände huvudformen. Gissa vad vår nya sysselsättning kommer att bli här hemma nu!? :-D

Här kommer en video från barnmorskan.. Vem är gravid? Vem tar hissen och vem tar trapporna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.