Graviditetskontroll vecka 28

Idag har jag varit på den andra graviditetskontrollen och alla värden såg bra ut på både mig och bebisen. Jag har numera gått upp 6 kilo och är alltså halvvägs av dem antal kilo man ska gå upp. Min känsla just nu är att jag kommer gå upp mer än 12 kilo.. jag har liksom fått extra fettveck på ryggen nu, inte allt för snyggt – men allt hör till. ;-)

Bebisen hjärtslag låg på 134 den här gången, så om man ska gå enligt myten så är det en pojke så nu slutar jag tro på den myten. :-D Magen har som sagt växt men det har jag ju bildbevis på. Måtten på magen i vecka 25 var 24cm och nu är den 27cm, en centimeter under veckoantalet.

Vi pratade lite om amning och förlossning och nu börjar det kännas lite mer verkligt. Till nästa gång ska jag skriva min amningsplan och mina tankar kring det. Det är tre månader kvar till förlossningen och när jag bläddrar i almanackan känns det helt plötsligt inte så himla långt borta längre. Innan har det liksom känts så långt bort att det har känts ungefär som om ska jag vara med om det? Jag tycker det är svårt att förbereda sig på något som man egentligen inte har en aning om hur det kommer gå till eller hur ont det gör. Det enda jag vet är ju att bebisen ska ut, antingen vaginalt eller kejsarsnitt och att det kommer göra ont men det ska nog gå bra. Än så länge känner jag mig ganska lugn även om jag har blivit ytterst lite nervös..vecka 26

2 thoughts on “Graviditetskontroll vecka 28

  1. Så roligt att hitta till din blogg!! Är själv 22, väntar första barnet och har bf 25/8 :) ska bli skoj att följa din sista tid som gravid och sedan som mamma!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.