Graviditetskontroll vecka 31

gravid vecka 31
Idag mår jag pyton. Klockan ringde 08.00 och då gick jag upp och gjorde mig en tallrik fil med jordgubbar – nu såhär två timmar efter känner jag att jag bara vill spy. Antagligen för att kroppen fortfarande inte gillar tidiga morgnar eller för att jag inte har fått tillräckligt mycket sömn.

Idag har jag varit på graviditetskontroll vecka 31 och allt såg fint ut. Det som chockade mig allra mest var att jag i helgen vägde 56,6 och imorse när jag ställde mig på vågen vägde jag 58,1 – kan det gå så fort eller kan det vara vågen? Riktigt i den hastigheten behöver jag ju inte gå upp haha! Det är väl allt godis som gör susen! :-D Jag trodde innan gravid/i början av graviditeten att det skulle vara jättekonstigt att väga över 50 som jag princip aldrig har gjort innan men det känns naturligt, huvudsaken är att jag tränar bort allt fett sedan. Ni ser ju mina mjuka härliga lår.↑

Magen har växt och följer sin kurva. Idag var måttet 29cm dvs. 2cm mer än förra gången. Bebisens hjärtljud ligger på 138slag/minut – BUHU jag vill ju ha en flicka! ;-) Jag fick en förlossningsplan eller brev som jag ska fylla i till nästa gång och det tycker jag känns som en trygghet att i förväg skriva vad man tycker och känner. Jag är fortfarande väldigt lugn inför förlossningen och känner mig peppad. Jag tror faktiskt att Jesper är mer nervös än vad jag är.

Dem sista tiderna hos barnmorskan Astrid är inbokade – det känns lite konstigt faktiskt. Det är inte så många gånger kvar nu.. I helgen träffade vi på en 11 dagar gammal bebis och en 8veckors bebis och det känns… nej, jag vet inte riktigt vad jag känner.. det känns verkligen inte som att jag har en sån liten pluttbebis i magen.. Än så länge njuter jag av att vara gravid! :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.