Graviditetskontroll vecka 36

Jag började min semester med en hemsk natt med värk i både mage och rygg. Jag har bara kunnat legat på ena sidan och när jag har vänt på mig har det gjort jätteont. Vi hade tid hos barnmorskan vid 07.30 idag och det kändes väldigt tajmat med tanke på att jag fortfarande hade ont när jag vaknade.

Barnmorskan gjorde de vanliga kontrollerna och bebis mådde bra och det är ju huvudsaken. Hjärtslagen låg på 136 slag/minut och måttet på magen var 35 cm. Bebisen har ändrat sig från att vara rörlig till ruckbar och hon har sjunkit ner ytterligare. Mitt blodtryck hade sjunkit aningen med det är inget jag har känt av.

Eftersom jag har haft väldigt ont så skickades jag vidare till läkaren på familjecentralen. Hon tittade på min rygg och såg så allt var okej och kände ytterligare lite på magen. Sedan undersökte hon mig och tittade så att livmodertappen såg bra ut och allt är bra med mig. Hon mätte livmodertappen och om man är under 19mm så får man troligtvis barnet inom en vecka – jag låg på 30mm och när hon tryckte lite på magen så minskade det till 20mm. Jag kommer troligtvis inte går över tiden i alla fall, så ungefär två veckor kvar. Det närmar sig! På riktigt! Det känns skönt att ha fått det beträffat att läkaren tror att det blir tidigare än beräknat. I slutändan är det ju bebisen som bestämmer men det känns faktiskt inte som att jag kommer få över tiden, eller ens till den 21 augusti.

Det är alltså sammandragningar som gör ont och dem kommer ganska ofta. Himla tur att jag har semester och kan ta det lugnt och leva efter mitt eget tempo. Idag är det alltså exakt en månad kvar till beräknat datum – men det kommer troligtvis en bebis innan det.♥ Nu hoppas jag att jag mår bättre inatt så jag får sova lite i alla fall..

One thought on “Graviditetskontroll vecka 36

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.