Gravid vecka 37

Vecka 36 har varit väldigt annorlunda mot tidigare veckor och det känns mer och mer för varje vecka att det börjar närma sig förlossningen. I söndagsnatt och i måndags kunde man tro att förlossningen var riktigt nära med tanke på mina sammandragningar och smärta. Det är inte den ryggsmärtan jag har haft tidigare utan detta känns mer som mensvärk i både mage och rygg.

Magen har blivit ännu hårdare den här veckan men det kan ju också bero på sammandragningarna. Så fort jag böjer mig ner, går för fort, bär för tungt osv får jag sammandragningar eller magen blir stenhård. Det är fortfarande mycket tryck nedåt(och kommer troligtvis vara resten av graviditeten). Illamåendet har släppt igen och det känns givetvis väldigt skönt, jag mådde illa i fredags och lördags men inte alls så farligt som i trimester 1&2.

Bebisen är inte alls lika aktiv och det oroar mig ibland men troligtvis beror det på att det är trångt därinne nu. Jag får buffar som svar när jag petar på magen så jag vet att hon lever. Den här veckan har hon även sparkat och legat mycket vid revbenen och det är inte alls skönt, känns fortfarande som stora blåmärken och det får mig att längta lite extra efter att ha henne i famnen istället.

Nattsömnen är inte den bästa och jag vaknar flera gånger per natt och så har det ju varit sedan flera veckor tillbaka. Det som gör sömnen sämre nu är att jag inte kan ligga på rygg längre för då protesterar kroppen så lite enformigt är det ju att växla från sida till sida bara.

Förlossningsväskan är färdigpackad och står redo och det lugnar mig. Den lilla kontroll man kan ha över förlossningen känns det som jag har. I veckan skrev jag även vårt förlossningsbrev vilket inte var det lättaste men det känns skönt att ha lämnat sina tankar kring förlossningen redan innan den startar.graviditetsvecka 37
Bilden är tagen i 36+3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.