Gravid vecka för vecka 40

Den magiska veckan är här! Vecka 40!! Mitt beräknade datum är om 6 dagar. Jag har fortfarande svårt att förstå att vi räknar ned till en ny familjemedlem. I min hjärna snurrar det bara förlossning, förlossning, förlossning.. men inte så mycket kring tiden efter. Det skulle i så fall vara första mötet mellan mina döttrar.

Jag längtar mycket efter att få gosa med bebis, höra de där knorrande ljuden, lukta på den där himmelskt goda andedräkten, mysa med bebis på bröstet, ligga bredvid och bara iaktta. Det KAN bli snart men det kan lika gärna bli om tre veckor. Än så länge har jag inte känt några tecken på förlossning men jag hoppas att bebis kommer i veckan..vecka 40Vecka 40, 39+0

I gravidvecka 39 har jag mått illa igen, inte alls som de första veckorna men ändå så jag har lagt märke till det.  Trycket nedåt har blivit värre och om jag inte kissar gör det ont att gå/ställa sig upp. Sammandragningarna kom ganska ofta i början av veckan men i onsdagskväll kom jag på mig själv att jag inte hade känt bebisen på hela dagen eller att jag inte hade tänkt på det. I torsdags var jag mer medveten men kände inga rörelser ändå på kvällen buffade och knuffade vi ganska mycket på magen och fick till sist en buff tillbaka. Jesper lyssnade på hjärtljud genom en toarulle men det kan jag inte riktigt lita på. På fredagen var det återigen ingen aktivitet så då ringde jag till förlossningen och de tyckte att jag skulle komma in för en undersökning och allting visade sig vara normalt trots att bebis inte rörde på sig speciellt mycket. Igår var det mycket rörelser i magen igen så det räcker väl med att åka till förlossningen så vaknar bebisen till liv.

Jag mår ganska bra men är trött och orkar egentligen inte vara mammaledig åt Ines. Jesper började att vara pappaledig 1 dag/vecka nu i veckan och det hoppas jag kommer hjälpa mig även om jag hade önskat mer just nu. Jag försöker vila upp mig så gott det går men känner mig stressad över att jag aldrig blir pigg. Det känns inte som jag kommer orka föda barn men det är tur att kroppen har magiska krafter som träder fram när det väl är dags.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.