Ines första månad hos oss

Idag är det en månad sedan vår älskade Ines kom till världen!♥ Den första månaden har det varit extremt mycket och blandande känslor, det har varit så svårt att förstå att hon är vår och att jag och Jesper har blivit föräldrar. Samtidigt känns det väldigt naturligt och jag känner mig väldigt lugn och trygg i min roll som mamma. Det har varit en stor omställning och jag har känt känslor som jag aldrig har känt tidigare, jag älskar min fina lilla familj över allt annat och jag är så glad att det just är Jesper som är far till mitt barn. Tänk att vi har levt ihop i sju år och pratar om allt mellan himmel och jord, älskar varandra och är världens bästa vänner. Nu har vi en fin dotter tillsammans – det bästa som har hänt oss såklart!♥

Ines är en väldigt nyfiken tjej och väldigt med hela tiden. Hennes stora blå ögon utforskar världen och den senaste veckan har jag verkligen kunnat få ögonkontakt med henne. Utvecklingen sker i en rasande fart och det är med blandade känslor, hon växer ungefär en centimeter i veckan och man märker att hon bara blir starkare och starkare. Redan i andra veckan så kunde hon ligga på mage på en kudde och hålla upp huvudet en ganska lång stund. Mössan som hon hade på BB är redan för liten men hon använder fortfarande kläder i storlek 50 trots att hon är 54 cm lång.

Ines tappade navelsträngen när hon var sex dagar gammal efter att vi hade badat henne. Hon tycker att det är väldigt skönt att bada men tyckte inte alls att det var en hit att ligga på skötbordet och bli bytt på till en början. Oftast är hon nöjd med livet och trivs för det mesta, hon gråter mest när hon är hungrig och gnyr när hon ska bajsa. Prutta är hon duktig på också, högt dessutom – kan inte låta bli att skratta åt henne ibland..

Dem två senaste veckorna har hon börjat vifta väldigt mycket med armar och ben och när hon har underlag försöker hon skjuta ifrån sig själv. Hon har även börjat kommunicera och ”pratar” lite när hon är vaken.

Hon älskar närhet så bärselen var verkligen en bra investering! Hon gillar barnvagnen minst lika mycket och somnar så fort vi kommer utanför dörren vilket är ganska skönt sätt att få henne att somna på. Om nätterna vill hon inte alls ligga ensam, antingen ligger hon på mig eller tätt intill men när hon sover djupt kan jag lägga henne bredvid mig i sängen. Vi lägger alltid ner henne på rygg när hon ska sova men ofta rullar hon över till sidan.

På kvällarna efter sista amningen(som brukar vara allt mellan 21-00) brukar hon ligga hos Jesper och hon trivs minst lika bra där som hos mig förutsatt att hon är mätt. Jag ammar 2-3 gånger/natt – ibland sover vi mer, ibland mindre. På dagarna är amningen mer varierad beroende på vad vi gör, om vi är ute på promenad eller gör ärenden så brukar lillskruttan somna så då kan det dröja ganska länge mellan men om vi bara är hemma brukar det gå mellan 2-3 timmar mellan varje amning.

Jag kan inte känna att vi har kommit in i några direkta rutiner ännu men allt tar sin tid och jag känner att jag inte har någon brådska med något. Jag försöker komma ut på en promenad om dagen för både min och Ines skull, annars tar jag dagen som den kommer. Även om vi inte har så mycket planerat svischar dagarna förbi väldigt fort ändå.

Det jobbigaste under Ines första månad har såklart varit hennes förkylning som hon fick när hon var tre veckor gammal. Vi kunde höra tydligt att hennes luftvägar var igentäppta och det höll i sig vad som kändes som en evighet. Det har även varit jobbigt att jag inte riktigt har kunnat kontrollera mina känslor – men jag är så glad att jag kan prata om allt med Jesper och att jag får stöd av honom.

Det finaste och bästa under Ines första månad är när jag för första gången fick ha henne i min famn och hennes leenden. Mitt hjärta smälter varje gång hon ler. Är det något leende som smittar så är det hennes.

Vårt älskade lilla underverk! Tänk att det var just du som låg i min mage. Alldeles perfekt och älskad från första stund. Jag försöker njuta så mycket jag kan av nuet och av dig men jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på hur liten du har varit och hur stor du ska bli.♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.