Jullov, grön jul och tomten

Barnen gick på jullov i onsdags så det blev bara två dagar på förskolan den här veckan. Jag kom på att det kanske var lite onödigt att låta dem gå med tanke på att det är magsjuka på hela förskolan men eftersom båda redan har blivit smittade känns det inte som att de blir sjuka igen.

Den här veckan har jag tvättat en hel del, fixat och donat med allt möjligt. Granen är utslängd, väskor har packats. Vi har varit i forserum och bebisgosat med minstingen och gett kompisen en julklapp. Det har blivit flera rundor på stan och skrivit ut dem där julkorten som inte ville bli bra. Det höll på att bli vampyrjulkort så jag fick en specialutskrivning på BGA i Jönköping. Fantastisk service. Ögonen på barnen blev typ svarta på första utskriften och det känns inte så roligt att ge bort men det löste sig som tur var.

I fredags hade vi fullt sjå med att komma ut genom dörren i vanlig ordning. Förstår inte att det ska ta så himla lång tid men nu är vi i Tranås i alla fall. Dagen innan julafton åkte vi skridskor, Jesper bjöd oss på mat och vi var uppe tills ögonen gick i kors. Det blev inte alls som vi hade planerat men barnen tog lite sovmorgon på julafton i alla fall, tur det, för det blev en väldigt lång julafton med mycket intryck för dem.

Julafton blev grön med sina 7 plusgrader. Snön lyste med sin frånvaro men vi åt en mysig julfrukost i alla fall. Lugn för en gång skull.
Ines hittade mormors godisgömma redan innan frukosten men godis smakar ju som bäst innan frukost så jag stoppade henne inte haha. Tur att hon åt ordentligt med mat också.
I övrigt har jag mest känt mig ledsen, såklart glad för barnens skull men inte så lycklig själv. Det kändes inte ens viktigt eller mysigt att se Kalle. Åh vad jag drömmer om en jul i fjällen med meterhög snö, kall och frisk luft, öppen spis, bastu, längdskidor, fotopromenader, underställ och stickade sockor. Och familjen såklart. Kanske.. någon gång i livet.

Barnen fick fina julklappar och träffade tomten hela tre gånger. Ines och Ester fick varsin julklapp under morgonen.
Ester fick äntligen en babblare och det var nog hennes bästa julklapp delat med små babblare + babblarpussel. Det fick helt enkelt bli årets tema. Hon fick också en verktygslåda i trä som hon älskade också.
Flickorna fick ha på sig sina vita klänningar med röda rosetter i håret. Klänningarna höll sig nästan hela dagen, bättre än förväntat. Pappan i familjen hade dock glömt förkläde så de fick äta topless.

Vi träffade min mormor och öppnade julklappar innan vi åkte vidare till Jespers morfar och firade där. Vi åt julbord, tomten kom på besök, vi delade ut våra julklappar med rim.

Under Kalle spelade vi kort och googlade julklappsrim. Efter åkte vi vidare till min faster och då började energin ta slut för Ines. Hon sov några minuter i bilen sen var det full rulle till lite över 21. Barnen var så trötta så de var bleka, för mycket av det goda.

Tomten kom på besök igen, Emil har tagit ansvar för det sedan Ines föddes och än så länge tror de såklart helhjärtat på tomten. Ester var lite försiktig i början och tyckte det var lite läskigt medan Ines hälsade tomten välkommen, var jätteglad och hoppade av lycka. Hon hjälpte tomten att dela ut paketen och önskade honom god jul. Båda kramade om honom.

På juldagen sov barnen ganska länge också och var slöa hela dagen. De fick leka med sina nya leksaker, vi lekte med play dough matsetet, Ester drog runt på sin nya dragleksak. Jag sov ut till 11 men var jättetrött hela dagen. Mamma lagade fantastik god middag, kalkon och ris a la Malta till efterrätt. Jag sov middag medan resten tittade på film och byggde med duplo. Barnen har sprungit omkring, haft hög volym och varit rastlösa så på kvällen tog vi en promenad runt kvarteret. Dagen avslutades med sällskapsspel och en skrivstund i soffan. Det är intensiva dagar för både mig och barnen. Vi går ifrån rutinerna, Ines vill bara att mormor ska hjälpa och hon vet att om hon är snäll så blir hon lite extra bortskämd. Precis så som det ska vara gissar jag.

Vi har det bra i alla fall. Skönt att få ett avbrott i vardagen och få umgås med mamma och pappa. Älskar att vara här och det gör barnen också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.