Fjärde advent och julgranstips

Idag är det fjärde advent och jag tänkte vara lite julig och dela med mig av mina julgranstips. Jag glömmer alltid bort hur jag brukar göra och i år när jag frågade Jesper i hopp om att han kom ihåg svarade han att jag borde skriva ned det så nu gör jag det.

Mina julgranstips

1, Köp fin och färsk gran. I Jönköping finns de finaste julgranarna på plantagen(lite härlig gratisreklam). Brett och stort utbud. I år köpte vi en ädelgran för 400, den är mörkt grön och RIKTIGT fin, även efter 4 veckor inomhus.
köpa julgran jönköping

2. Såga av 5-7 cm av stammen och borra ett hål som är ungefär lika djupt. Ställ granen i en hink med MYCKET vatten.
hur får man en julgran att inte barra

3. Låt granen vänja sig gradvis vid inomhustemperatur, extra viktigt om det är minusgrader när man köper granen. Låt granen stå i ett garage, sval källare eller inglasad balkong i 1-2 dygn innan man tar in den till rumstemperatur. Granen vissnar snabbt om man hoppar över detta och tar in den direkt i rumstemperatur.

4. När granen är på plats i sin julgransfot, klädd med ljus och kulor ska man INTE ligga på latsidan. Vattna, vattna, vattna. Vattnet ska aldrig ta slut i julgransfoten vilket är lätt hänt då den suger upp extremt mycket i början. Jag vattnade granen 3 gånger om dagen(!) de första dagarna och eftersom jag är expert på att glömma att vattna så ställde jag påminnelser på telefonen.
julgranstipsMängden vatten minskar men se till att det aldrig blir torrt. Om det blir torrt viker sig grenarna ganska snabbt (eller barrar), särskilt den första veckan.

Tips: Köp ädelgran/kungsgran under småbarnsåren eftersom det inte barrar. Köp plastkulor eftersom glaskulorna har en förmåga att tynga ned grenarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.