Kristankar, kärleksfull tid och name it

​Ester brukar alltid somna om när Jesper och Ines åker på morgonen men igår var en av de morgnar hon inte gjorde det. Vi var uppe redan vid 7.30 och jag var orolig för att jag inte skulle orka dagen. Kristankar. Klart jag klarar mig själv, speciellt när jag är mentalt förberedd på att vara själv. Det är mycket värre när vi är två och jag räknar med att vi hjälps åt och ibland får jag göra det mesta själv ändå.

Igår var jag på vägledande samspel och den här gången handlade om huruvida vi ger barn uppmärksamhet eller inte. Hur lätt det är att tekniken tar över och förstör kommunikationen mellan barn och vuxna. Vi fick själva testa på hur det är att bli ignorerad när man pratar och då förstår man väldigt tydligt frustrationen. Jag försöker att inte ha mobilen på mig hela tiden, särskilt då jag är med barnen. Jag har minskat bloggläsandet och instagramföljare avsevärt sedan jag fick barn, dels för att det inte finns tid och för att jag vill prioritera tiden annorlunda. Jag vill ha tid för familjen och försöker vara närvarande vilket är lättare sagt än gjort.
Jesper är borta med jobbet och jag hämtade Ines en timme tidigare igår. Vi tog en promenad, lagade mat, byggde med klossar och spelade spel innan det var dags att somna. Vi hade en jättefin eftermiddag och kväll tillsammans och jag kände mig glad. Det gjorde nog barnen också för jag var verkligen närvarande från att jag hämtade på föris till att barnen somnade.
IMG_0728 IMG_0721
Natten däremot var inte lika rolig, Ester vaknade och ville inte somna om. Tacksam över att vi har fått två barn som sover hela nätter nästan jämt för det är verkligen inte kul att vara uppe. Lite flashbacks till amningen i början. Det känns som alla andra sover..
IMG_0718
 Idag lämnade jag Ines på förskolan men redan efter 1,5 ringer dem och säger att hon har blivit sjuk. Feber och förkyld. Jag hoppas att vi går igenom alla sjukdomar nu så vi får vara friska i vår.
IMG_0693 IMG_0711
Ines är något varmare än vanligt, ganska pigg men lite lugnare. Näsan rinner som en öppen kran konstant och vi alla i familjen har fått en härlig nys rakt i fejjan.. sitter och väntar på att bli förkyld, spännande att se ifall det är jag eller Ester näst på tur. ;-)
IMG_0716
Ester fick trotsa kylan och smygstarta lite på sin vårgarderob. Så himla fin mössa från Lindex.
IMG_0727
Ines overall ångrar jag inte en sekund. Jag valde mellan en dyrare variant från Reima men slog till på den här från name it. Hon håller värmen, har aldrig blivit blöt igenom och leker smidigt i den. Det enda jag saknar är fler reflexer eller en liten ögla att hänga en reflex i.
IMG_0732

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.