Pizzapicknick, plantering och svettigt pass på leklandet

Min första tanke var att jag skulle stanna hemma i helgen men när mamma tyckte att vi skulle åka till Tranås var jag inte svår att övertala. Vi har haft en bra helg. I lördags tog vi en promenad och slingrade oss igenom bland folket på stan. Vi tog en fika på uteserveringen, tittade på ungdomskåren, träffade farmor och farfar och njöt av solens värme.
När vi kom hem åt vi pizza på en filt i trädgården, gungade, Ines hjälpte pappa att såga och bygga vidare på garaget. Efter det latade vi oss i soffan till pippi långstrump, Ester tog en tupplur alldeles för sent och jag tittade på när mamma och Ines byggde med duplo.

På kvällen drog vi in dubbelsängen i hörnet av rummet sedan sov Ines bredvid mig hela natten. Ester låg hos mamma och det är faktiskt mysigt att ha Ines för sig själv ibland. Vi myste på morgonen och sedan somnade jag om i soffan ett par timmar igen. Skönt!

Vi har hängt i trädgården idag. Regnet har hängt i luften, det duggade lite men det var ändå ganska skönt. Vi planterade pumpor och Ines vattnade och vattnade och vattnade.
Nöjd tjej med vattenslangen!
Vatten både här och där! Det roligaste var när hon sprutade vatten på mamma när hon gungade Ester. Hon blev dyngsur och fick gå in och byta om medan Ines sken som en sol och såg stolt ut över vad hon precis hade gjort.
Ester vet precis vart gungorna finns och älskar att gunga. Hon är så glad, mest hela tiden.♥

Vi tittade på maskarna i jorden..

.. ekorren i trädet och spindeln i nätet.

Jag saknar verkligen att ha en trädgård. Det är lyx att kunna gå utanför dörren utan att behöva packa, kunna gå ut och in när jag/barnen vill. Låta Ester sova ute i vagnen. Kunna ligga i en solstol, slappa och vara ifred. Grilla, plantera, klippa gräs, pilla med blommor osv.

Vi avslutade helgen med lek på Leos lekland och det blev också väldigt lyckat. Nu har Ester växt på sig lite och var med på stora avdelningen. Hon tyckte det var superroligt att åka rutchkana och skrattade hela vägen. Ines har blivit så stor att hon hittar kompisar att leka med. Idag hittade hon en 4-årig tjej som hon hakade på, de höll varandra i handen och sprang omkring tillsammans. Själv svettades jag som en gris när jag lekte, nästa gång får det blir träningskläder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.