Sex månader

Idag är det exakt sex månader sedan vi kom hem från BB, nyblivna, trötta men lyckliga föräldrar.1Tänk att hon var så liten, vårt lilla knyte.♥ Igår blev hon ett halvår gammal och den puttenuttiga bebistiden är förbi.1Sedan vi fick henne ”räknar” jag tiden mer, jag har blivit mer uppmärksam på hur fort det går.. vecka efter vecka, månad efter månad. Jag blir varm inombords när jag tänker på förlossningen för det är verkligen det häftigaste jag har varit med om i mitt liv. De första månaderna efter förlossningen har däremot varit oerhört tuffa och jag har kämpat så tårarna har sprutat, så hjärtat har värkt, så mycket att jag förlorade mig själv och tills energin tog slut. Nu däremot kan jag njuta av att vara Ines mamma, jag älskar att vara mamma och jag ska försöka vara hemma med lillan så länge det går.♥ Första tiden blev inte som jag hade förväntat mig men varje dag blir bättre, varje dag blir jag starkare och kommer närmare min lilla tjej.

Tänk att det blev just du, älskade unge. Det låter så jävla klyschigt men hon är anledningen till att jag kämpar och att jag har kommit hit, där jag är nu. Att få höra dig skratta är det bästa i min värld, att få trösta och hålla om dig i min famn när du är ledsen vill jag göra resten av livet, jag ska kämpa för dig, finnas vid din sida och stötta dig i dina beslut. Jag ska inte vara dömande och jag kommer att tro på dig. Jag ska kämpa för att vara din stöttepelare och vän i alla lägen.
1Sex månader gammal, 65 cm lång och 6754 g. Pigg, nyfiken och glad.

Nu vänder hon sig från rygg till mage utan några problem men vill helst av allt stå eller hoppa när vi håller i henne. Ines kan ligga längre stunder och leka för sig själv, spenderar gärna tid vid besticklådan i sin matstol, kan lätt bli rastlös om vi är på samma ställe för lång stund, har lätt till skratt och har världens bästa morgonhumör.

Hon äter gladeligen gröt för att mätta magen men än så länge grinar hon lite illa när vi försöker få i henne mat. På kvällarna och nätterna ger jag mjölkersättning och det dricker hon ur flaskan utan problem.. Hon sover i sin vagga och somnar för natten runt 19.30 och vaknar en gång/natt oftast vid 04.00 och äter. Sedan sover vi vidare till 08 snåret och startar dagen med prat och skratt.

Jag njuter av tiden som är nu och tiden som kommer. Den första tiden har varit mest närhet, mys och mat. Nu blir det mer lek, bus och aktivitet. Utvecklingen går så fort framåt och det händer verkligen nya saker varje dag.

One thought on “Sex månader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.