Tändsticksmuseet, lunch på piren och besök på bibblan

Den här veckan tänkte vi semestra lite i vår hemstad. Jag har bott här sedan 2011, alltså snart i sex år men ärligt talat vet jag inte så mycket om Jönköping. Idag cyklade vi bort till Tändssticksområdet (älskar det, så fint!) och kollade in tändsticksmuseet.

Vi hann läsa första delen, hur allting startade och vilka som jobbade där sedan tröttnade Ester och for runt överallt. Jesper tog barnen mestadels och jag läste vidare och tittade på alla saker.

Vi pysslade ihop tändsticksaskar på gammaldags vis och Ester målade.
Älskar för övrigt Newbies höstkollektion. Så mycket fint!
Efter att vi hade fyllt på askarna med tändstickor tittade vi på en kort film om tändstickan från Jönköping och fick svar på varför det egentligen heter Tändsticksområdet.

När vi var klara inne på museet strosade vi runt i området. Jag hade velat gå in på barnbutiken siv monica men det var tyvärr stängt.
Ines har stenkoll på sin lillasyster. Hämtar henne när hon går åt sitt håll, slänger bort olämpliga saker som Ester tar upp osv. Ibland är det skönt att ha lilla hjälpredan♥

Hittade en mysig inredningsbutik och tyckte att de här kuddarna var så fina. Dessvärre måste vi byta ut vår soffa för att de ska platsa i vårt hem..
Vi cyklade vidare mot stan för att äta mat. Vi hamnade på piren där vi åt pizza med fin utsikt.
Tanken var att vi skulle gå på Jönköpings stadsmuseum också men det var stängt när vi kom dit. Vi är inte så värst snabba ut genom dörren så vi får skylla oss själva. Det fick bli en tur på bibblan istället. Jag lånade nya böcker medan ungarna for runt som det vore Leos lekland..

Det blev en lyckad dag trots lite protest från Ester som inte tyckte att det var världskul att gå på museum. Nu ska jag hoppa i säng för imorgon blir det en ny utflykt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.