Vaccination

Det känns lite konstigt att vi inte går till BVC varje vecka längre, det var ändå en slags mysig och skön trygghet även om jag inte frågade speciellt mycket. Det var en månad sedan vi var där sist men idag har vi varit där igen och Ines följer sin kurva fint. Hon väger numera 5588g och är 60cm. Mina mått när jag var 3 månader var 5095g och 58cm så hon är större än vad jag var.. Kanske blir hon över 1.60? ;-)

Pluttan fick 3-månadersvaccination idag och jag har faktiskt inte varit så nojig för hur hon skulle reagera med tanke på att hon har varit så lugn vid tidigare sprutor. Fast jag har hört att dessa sprutor är utöver det vanliga. Vi gick dit i god tid så jag hade tid att amma i väntrummet så hon var pigg och mätt precis som vi hade blivit rekommenderade. När jag satt i väntrummet hörde jag en bebis som verkligen gallskrek och då började jag bli lite nervös. Ines var på strålande humör när vi kom in i rummet och log glatt mot bvc-tanten. Först fick hon andra dosen av rotavaccinet som är drickbart och det var väl inte så himla populärt men så fort det var över sken hon som en solstråle igen.

Sedan var det dags för sprutorna, en i vardera lår. Jag höll pluttan i knäet och tittade bort.. usch det räcker med att höra henne gråta. Första sprutan var inte lika smärtsam som andra så den började vi med och Ines grät såklart. BVC-tanten berättade att den andra sprutan skulle göra ont och svida och det märktes verkligen. Det var smärtsamt gråt/skrik – jag hör verkligen skillnad på gråt och gråt. Hon tröstade sig med att ligga i min famn ett tag och snyftade lite sedan somnade hon i vagnen på väg hem.IMG_1619Hon har sovit princip hela dagen och jag håller tummarna för att hon är pigg och glad. Jag hoppas verkligen att hon slipper smärtan och febern, min lilla älskling.

När jag ändå var borta på BVC så bokade jag upp mig på babymassage som kommer att vara tre måndagar framöver. Tror det kommer bli jättemysigt! Skönt med lite mer aktivitet om dagarna, det blir lätt att man stannar hemma om man inte planerar dagarna i förväg. Vi får se ifall det är något att ha men jag tror det kommer att bli omtyckt för både mig och Ines.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.